Борисов и Артекс имат шанс да надминат легендата за Кольо Фичето и Нотр Дам


Слушам днес по /без/отговорните медии как Бай Ганьо – Суджука световно /не/известен международник, да обяснява как щял да помага на франсетата да си възстановят опожарената катедрала. Та се зачудих с какво ще може да им помогне този международник, чиито комуникации с чужденците се свеждат до прегрътки, целувки и потупвания по рамото ???
Отговора на този въпрос ме осени докато гледах по БТВ и Нова ТВ  да разтягат някаква легенда, как Кольо Фичето бил изпратен от турците да реши огромният проблем на франсетата с потъването на катедралата. Той не само го решил, но им и барнал една чешмичка да го помнят с добро и се прибрал да си строи местните проекти, без еврофинансиране /много от тях издържали да наши дни въпреки администрацията/. После видях, че спират строежа на „Златен век” в Лозенец на Артекс, и нещата взеха да се избистрят. И се запитах какво ще правят тези горди наследници на Кольо Фичето, свикнали да строят с голям размах и мащаб ???
  Ами много просто !  Ще отидат по заръка на Бай Ганьо Суджука да оправят на франсетата катедралата, и да създадат нова легенда за идните поколения.  А сумата от 600 милиона евро събрана за около ден не е за изпускане. 
Тук може би съобразителните и наблюдателните ще попитате, кой ще се трогне от рушащите се културни паметници на Територията МУ ???
Ами продължавайте да се питате, и ако откриете отговора пишете.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бай Ганьо, Бай Ганьо Суджука

Владислав Горанов блести с експертна логика, а Владимир Владимиров с истина

Извратеняците в политиката и Парламента