Силната воля на ГЕРБ за реформа, която лошият матриал отново провали

Слушам си в събота съвсем небрежно БНР за да разбера от политическите пътеводни светлини КОЙ е правилния път за благоденствието на територита МУ. А там грее с отразема светлина една от ярките звезди в дрийм ТИМа ма Бай Ганьо Суджука Томислав Дончев. Слушам го и се чудя към коя група да го причисля: към групата лошия матрял обитаващ територията, към 80-те % дебили, към тези дето и за чеп за зеле нестават или към трите заедно /заедно с юакедонския пишман патриот от Русе Каракачанов/.
Пред БНР вицепремиерът  Дончев заяви, че мораториумът върху нови лекарства за онкоболни и хора с редки заболявания е бил опит на правителството да се направи реформа и да се ограничат злоупотребите в здравеопазването. Според него обаче темата не е била достатъчно добре обяснена на обществото и заради това се е стигнало до протеснения сред хората.
Признавам си никога не бих се сетил, че чрез мораторим може да се направи успешна реформа, която да спре злоупотребите в дадена система. Според мен тези неща стават по сьвсем различен начин, но кой съм да давам сьвети ма политически титан с междумародно значение като другаря Дончев. От мораториумът-д/реформатор се очаква да се "спестят" около 25-30 милиона лева като мяма гаранция , че това ще се случи. Никой от защитниците ма мораториума- д/рефорюатор не представил данни за проблема и нанесените от него вреди нито за системата, нито за болните, кои са лошите дето ги ощетяват, както и какви са резултатите от борбата на многобройните контролни органи със злото. Учудвам се как правителството не се отдало на една по-мащабна рИформа в здравеопазването, като наложи мораториум върху всички лекарства. Тази мярка не само ще ограничи ами направо ще ликвидира злоупотреботе, а и ще имаме поне един напълно рИформиран сектор. След това може да се ноложи мораториум върху санирането, тъй като там вече имаме безброй видими резултати за злоупотреби; мораториум върху работата на всички контролни и компетентни органи на държавна хранилка, които следват и само констатират нарушенията и злоупотребите, и винаги законите им пречат да си свършат работата за която им се плаща и имат куп привишегии /сякаш законите се пишат и одобряват от нарушителите и злоупотребяващите/: мораториум върху работата на съдебната система, която е твърде скъпа за издръжка, но за сметка на тоа неработеща пълна със злоупотреби и зависимости. Тези бързи рИформи биха отнели ме повече от час на депутатите с партийни субсидии да ги узаконят, но пък какви злоупотреби за милиарди биха спрели.
Оставяйки иронията, мораториумът в който и да е сектор, е публично признание на правителството във всичкоте му мутации /министерства, агенции, комисии, инспекции, инспекторат и др./ , че неможе или неиска да се справи с проблема върху който го налага. В случая Дончев хвърля вината за очевидния провал за истинска реформа в здравеопазването, която да намали злоупотребите не върху основния виновник правителството на Бай Ганьо Суджука, а върху обществото, което за пореден път не ги е разбрало правилно и е пркършило д/реформаторският им устрем. Така, че уважаеми матреал заради теб злоупотребите ще си продължат безнаказано за правилните хора, и плеядата чновници в контролните и компетентни органи могат спокойно и съвестно да си вземат заплатите, бонусите и привилегиите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бай Ганьо, Бай Ганьо Суджука

Владислав Горанов блести с експертна логика, а Владимир Владимиров с истина

Извратеняците в политиката и Парламента