Работният петък на супер героя Бай Ганьо Суджука

Петък- Ден на майстора. Ден, в който много хора записват само присъствие за заплата и трудов стаж,  но не и българския супер герой Бай Ганьо Суджука. Въпреки, че този петък не 13 ти, сe оказа фатален за престаралия се в подмазване председател на парламентa Димитър Главчев, към владетелят на територията. Какво ни показа за функционирането на държавата при светкавичната смяна на една калинка с друга ?
Бай Ганьо Суджука по странни и необясними /логически/ причини представляващ изпълнителната власт в качеството си на министър-председател, в типичния си нагъл и безпардонен стил се появи в храма на всяка демокрация - Парламента представляващ законодателната власт, където раздаде неговото си правосъдие /нещо като съдебната власт, но на махленско ниво/ "уволнявайки" действащия председател и посочвойки, кой трябва да е новият. И тъй като три в едно е за аматьори и самодейци, ТОЙ реши да даде на поданиците си четири в едно, като даде тон за хвалебствени псалми на така наречената четвърта власт /медиите/, които да отразят правилно героичната и титаничната му борба в името на някаква невидима стабилност и да не се изложим пред чужденците. Къде е тук гласа на обществото ?
Ами просто го няма ! То не се вълнува дали има нарушение на разделението на властите на територият, камо ли срещу какви договорки ГЕРБ вите хвърлиха на червените вълци достоен техен кадър, част техния "Дрийм тим" в уплавлението. Нещо, което не направиха с Делянчо от хасковския регион.
Защо го прави ? Защото му го позволяваме и го търпим.
А на следващият ден ще изнесе лекция на тема "България, Балканите, Европа и светът" !

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бай Ганьо, Бай Ганьо Суджука

Владислав Горанов блести с експертна логика, а Владимир Владимиров с истина

Извратеняците в политиката и Парламента