Какви са фактите при /без/успешната "борба" на управляващи и прокуратура с корупцията !!!

Слушайки /без/силните на деня и ноща на територията на Бай Ганьо Суджука корупция НЯМА. Тя е преборена толкова /без/успешно, че даже и румънците може да ни завиждат. Това изобщо не е шега тъй като съмненията за корупция или корупциони практики за периода от   януари 2015 г. до  октомвир 2017 г. са едва 26. Това показва статистика изнесена от  Софийски градски съд, където се гледат тези екзотчни за територията дела. Хубавото е, че осъдени все още няма тъй като честноста и почтеноста по високите етажи на власта процъфтява под строгия и справедлив  поглед на Цаци и неговата агентура. Изобщо и не допускам, че в цацаратурата може да пропуснат или прикрият корупция или корупциони практики.
И за да не си мислите, че се шегувам ето и резултите от активната неспирна борба изнесени от статистикат на СГС !!!

Във връзка с постъпили журналистически въпроси в СГС, от отдел „Статистика“ се изготви справка относно броя на първоинстанционните дела, които са подсъдни на Софийски градски съд до 05 ноември 2017 г. След тази дата, съгласно измененията в НПК, ще бъдат разглеждани от Специализирания наказателен съд.
От януари 2015 г. до октомври 2017 г. в СГС са образувани 26 първоинстанционни дела за корупция срещу лица, заемащи високи държавни постове и срещу магистрати. Това означава, че ако изменението на подсъдността за тези лица беше факт от началото на 2015 г. само 26 дела биха били внесени от прокуратурата в Специализирания наказателен съд.
За сравнение за същия близо 3-годишен период в СГС са образувани 1541 дела въз основа на внесен от прокуратурата обвинителен акт, като натоварването в Наказателно отделение на СГС не се изчерпва само с този брой дела. То се определя от постъпленията и на други първоинстанционни дела – екзекватури, финансови санкции, екстрадиции, европейски заповеди за арест, по които е предвидена специална компетентност на СГС, както и на въззивни наказателни дела, чиито общ брой за същия период е над 8300 дела.
Към настоящия момент голяма част тези 26 дела вече са започнали и ще бъдат довършени в Софийски градски съд.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бай Ганьо, Бай Ганьо Суджука

Владислав Горанов блести с експертна логика, а Владимир Владимиров с истина

Извратеняците в политиката и Парламента