Влади Милионерчето от рода на "Суджуците" в страната на /не/знанието

Вълненията оконеговиятрбайжанска пералвя" предстоят, но показаха за пореден път незнаниено и невежеството на важния за територията маскиран като финансов министър Владислав Горанов, известен като Влади Милионерчето. Някой можеби не си спомнят как тори борец и ревностен радетел за защитата на обществените интереси облечен във власт, напусна депутатското кресло и предаде избирателите си с "мотива", че депутатската заплата ве му стига да издържа семейството си, а съучениците му били станали милионери. След този смешен плач пред бащицата на територията Бай Ганьо Суджука /Бойко Борисов/, бедния Влади бе спусват по партийна линия ва отговорен и ръководен пост в Общинска банка. След като ГЕРБ се докопа отново до кацата с меда, Влади кандидат милионера реши да се върне на министерска заплата, която не е много по различна от депутатската, но /д/журналистите и населението на територията не обръщат внимание на такива детайли. Та този личен продукт на свищовската финансова Магнаурска школа и пробутван катo финансист номер едно, едно от задълженията МУ е да комуникира и формулира позициите /приемани от Министерски съвет/ с европейските и световни финансови инстинуции, ни инхормира, че:
"След като той вече е служител на ЕБВР /Калин Митрев/, неговото освобождаване може да стане единствено с решение на органите на банката."
Не знам дали обърнахте внимание, но това са думи ва финансов министър не на министър на измислено министерство като Министерство на Европредседателството, Министерство на бедствията и аварийте или Министерство на държавната администрация. И за да е падението му пълно и смешно ЕБВР обясни, че той /Калин Митрев/ не е служител а посланик на България в институцията да "брани" интересите й.  И, че само българското правителство може да го махне.
Каква невероятна политческа драма би възкликнал някой футболен каментатор. Топката е бързо върната в полето на Влади Милионерчето от клана на "Суджуците" и неговия наставникт Бай Ганьо Суджука /Бойко Борисов/. Най-интересното предстои, тъй като има проверки за парите плащани от азербайжанския режим, а властите на теритрията оневиниха съпруга на Ирина Бокова.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бай Ганьо, Бай Ганьо Суджука

Владислав Горанов блести с експертна логика, а Владимир Владимиров с истина

Извратеняците в политиката и Парламента