Местното самоуправление не е нито местно, още по-малко пък самоуправление и мнооого далеч от така наречената независимост


Ресурсите на държавата трябва де се пестят и управляват ефективно в полза на обществото /без да е уточнено какво се разбира под общество/. Е може понякога когато пожизнения властелин на територията има необходимост да начеше егото си да направим едни предсрочни избори, но за да е доволен ние сме готови да хвърлим няколко десетки милиона лева за избори, да има нестабилност за да може ТОЙ да дойде и да ни спаси, да не обръщаме внимание, че не си спазва обещанията защото винаги има някой който му пречи, както и да спре работата на институциите, снишили се водени от  татовски заръки в очакване да видят кой ще спечели и да ли ще продължат да захлебват от държавната копанка. Те не че работят много ефективно и в уж спокойни времена, но това е тема за друга дописка.
Още без да е встъпил официално във властта взе да ни „спасява” от кашите забъркани от предното му управление. Бащицата нареди на кмета и общинарите от ГЕРБ в Пловдив да прегласуват вече взетото законно решение за приемане на безвъзмездния подарък и да го върнат на дарителя /на всички хора обитаващи територията/. Малко по-късно същите указания са получили и високо платените с обществени пари марионетки от Варна. И настана благоденствие от което всички са доволни. Бащицата по румънски модел  /според него/ бие по главата „лошите” общинари искащи да отнемат честа и /не/доброто име на ГЕРБ /честа на законите и правовия ред не се споменава/. Макар, че не е много законно да искаш да си върнеш собственост която вече си дал а общините са приели, а медиите от високото си 109-то  място по свобода на словото и спазвайки високи журналистически стандарти мощно подгряват матряла за да е по-завършен екстаза от завръщането МУ.  
Как разбират и прилагат в ГЕРБ широко натрапваната ни от вожда стабилност и предвидимост на територията. Да оставим да говорят фактите и архивите.
Какви бяха мотивите за прехвърлянето безвъзмездно на държавната собственост в Международен панаир Пловдив няколко месеца по-рано докато Борисов беше на власт:

Какви са мотивите днес, няколко месеца по-късно когато Борисов предстои да си вземе официално властта отново:
Ето на това му се вика истинска предвидимост и стабилност в действие. Плашещи са и бъдещитему партньори във властта, които са още по непредвидими и непредсказуеми и честотропкат с крачета пред камерите на медиите когато не са доволни /да не се прави аналогия с изказване на Валери Симеонов от парламентарната трибуна/. Може би е добре да се замислим дали да не се откажем и от правенето на местни избори и говоренето за местно самоуправление след като такова реално няма. Щом като двете най-големи общини след София и имащи потенциал да се самоиздържат козируват и клякат на централната власт без каквато и да е съпротива. Предлаганите текстове като мотиви за промени на вече взети уж мотивирани решения, са направо абсурдни и противоречащи на всякакви морални и етични норми, но какво ли не прави човек за да е близо до кацата с мед. Всяко чудо за три дни, а след това отново ще са чисти и морални да управляват поучават матряла на територията. Изхождайки от този и други подобни примери за партиен натиск над местната власт без значение от цвета ѝ, икономиката и логиката ни доказват, че  е време да се откажем от местни избори.
Защо да ги правим след като вече сме изразили волята си на национално ниво, а те безпардонно успешно упражняват силата си по партийна линия над местната власт ?
Очевидно няма смисъл да се хвърлят пари за местни избори след като тези, които избираме на местно ниво да ни защитават предпочитат да изпълняват  повелите на  централната власт, вместо да вземат собствени мотивирани решения ?
Списъка с логични въпроси може да бъде продължен, но предпочитам да го направят читателите на дописката в коментарите след нея.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бай Ганьо, Бай Ганьо Суджука

Владислав Горанов блести с експертна логика, а Владимир Владимиров с истина

Извратеняците в политиката и Парламента