Владислав Горанов блести с експертна логика, а Владимир Владимиров с истина


Слушайки важните фактори на територията по официозните средства за масова /дез/информация разбирам, че територията направо бъка от всякакви експерти, специалисти и компетентни органи. Почти всички тези специалисти и експерти денонощно се раздават в полза роду /не се уточнява за кои родове става въпрос/ в държавни, общински и партийни администрации. Невидимите експерти и специалисти са скрити, добре платени и освободени от всякакви отговорности в изпразнените от съдържание у нас работни групи, комисии, експертни съвети и др. Видимите такива се крият зад решенията и становищата на невидимите. Те никога и за нищо не са виновни и не носят отговорност за действията и бездействията си по закон. Един от тези видими диаманти на територията е набедения за финансист № 1, и изпълняващ представителните функции на финансов министър по волята на Бай Ганьо Суджука – Владислав Горанов.  С каква гениална /анти/логика блесна видния банков лобист, и какво медиите /не/удобно пропуснаха да питат !!!

Блестящата /анти/логика на един финансов министър !  Запитайте се защо човек с такова мислене е финансов министър в държава с призната действаща пазарна икономика ?

Горанов коментира, че Министерство на транспорта трябва да положи повече усилия, за да стане железопътният транспорт естествен приоритет. Според него биха могли да се предложат мерки, които да ограничат незаконния автомобилен транспорт, както и да се прецизират транспортните схеми на автомобилния транспорт, така че да не влизат в пряка и неравна конкуренция с жп транспорта. Той уточни, че може да се помисли за разреждане на графика на автобусите по маршрути, припокриващи се с тези на ЖП транспорта. По думите на финансовия министър, ако искаме да напълним един влак от София до Бургас, то трябва да предложим такава услуга, която да удовлетворява пътниците като времетраене. "Не може, ако на 15 минути тръгва автобус от София за Бургас, да очакваме железниците да са пълни", каза той.
Помните ли друго култово изказване на този титаничен експерт, как висшето образование увреждало ???   Определено е имал предвид себе си. Такива фундаментални глупости не би изрекъл дори човек с минимални познания по икономика. 


Никои от /д/журналистите не попита Влади Милионерчето, как така в действаща пазарна икономика, ще решава проблемите на търговско дружество като БДЖ с административни мерки ? 
 

Какво е правило Министерството на транспорта през трите макар и незавършени мандата на ГЕРБ за ЖП транспорта ?
Ако има незаконен автомобилен транспорт къде са компетентните органи в чиито отговорности е да се борят с него и получават щедри заплати, привилегии и бонуси от бюджета ?

Какво каза преди това наглият изпълнителен директор на БДЖ !

По-рано изпълнителният директор на железницата Владимир Владимиров заяви, че ако държавна не помогне, БДЖ ще трябва да преустанови работата си.



Какво говореше наглият изпълнителен директор на БДЖ преди близо една година на 23 юни 2017
Отдавна в БДЖ не се говори за фалит, извървя се дълъг път и вече може да се каже,че се намираме на финалната права в спасяването на държавните железници. Това каза изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
По думите му темата с фалита на компанията е била актуална през 2009-2010 г., но не и към днешна дата /23 юни 2017/..



Интересно защо /д/журналистите на му припомниха тези думи, и не му зададоха логичните въпроси.

А аз продължавам да се питам какви експерти са тези двамата и защо са на тези постове ??




Коментари

Популярни публикации от този блог

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бай Ганьо, Бай Ганьо Суджука

Извратеняците в политиката и Парламента