Според Цаци престъпления в приватизацията има, но всички вече са юридически чисти. Чисти престъпления – българския принос в световния правен мир !!!




Всички документи за големите приватизационни сделки са дошли в прокуратурата, но какво от това. Давностният срок за неизгодни сделки е отдавана изтекъл. За мен има престъпления в много случаи, но чертата е теглена и сега всички са чисти. Това каза в интервю за Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров.
Това не са думи на адвокат на закоравял престъпник рецидивист, а на главният прокурор на територията. Те за пореден път доказват /без последствия за автора им/, че на територията няма как да има борба с корупцията по високите етажи на властта. Според Цаци имало престъпления в много от случаите !!!  Тази констатация задоволява напълно обвинител № 1. Интересно защо ТОЙ /сродна дума на КОЙ/ с лека ръка подминава действията или беедействията на държавните органи препълнени със скъпо платени експерти и специалисти допуснали това да се случи. Нека само си припомним как едни близък до определена политическа сила инженер-химик шеф на Агенцията по приватизация продаде на италианците от Уникредит  българската Булбанк за направо смешни пари спрямо печалбата, която генерира Булбанк, въпреки протестите на тогавашния ѝ директор, че сумата която иска държавата е малко. Този шеф на тази агенция малко по-късно стана изпълнителен директор на новата вече Уникредит Булбанк. Сетихте ли се КОЙ е това ?  Ами това е онзи нагъл човек чиято /без/спешна мениджърска  практика се гради на доказани в редица влезли в сила съдебни решения за кражби, който постоянно ви назидава и поучава от всички телевизии как неможете да си направите сметката, и вместо да го съдите /за тези които имат финансова възможност/ е по-добре да си намерите трета работа за да му плащате толкова колкото на него му се иска. Ами да това е любимеца на всички медии инженер-химик Левон Хампарцумян. Но да се върнем на /анти/логиката на Цаци. След като има нередности има държавни органи, които са ги допуснали минимум на два етапа. Първия е при изготвянето на документите за приватизация така, че да се защити максимално обществения интерес, и втория при извършването на контрол на вече подписани договори. Ако тук някой не си свърши работата като трябва по различни причини некадърност, поради някаква мотивация или и двете идва ред на органа на командавания от Цаци орган – прокуратурата да си свърши работата. Както виждаме нито една от демократичните „защити”  на обществения интерес не е сработила, и за Цаци както и за предишните главни един  от които днес е   Върховен конституционен съдия това не е проблем. Престъпления има, но всички са чисти – българския принос в световното право. Да си ползваме със здраве чистата приватизация.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бай Ганьо, Бай Ганьо Суджука

Владислав Горанов блести с експертна логика, а Владимир Владимиров с истина

Извратеняците в политиката и Парламента