Извратеняците в политиката и Парламента


Ръководен от Калин Калпакчиев състав на Апелативният съд със свое съдебно решение освободил предсрочно осъден за убийство. Този съдебен акт предизвика вълна от възмущения от граждани и политици. За първите е разбираемо да недоволстват, но по-гласовити и активни се оказват тези от  политическата утайка на обществото. Налагани от медиите морални и етични стожери като Тома Биков /най-честния и морален парламентарист/, Корнелия Нинова, гласовитите консуматори на власт от Атака, ВМРО и др. Какви са обаче фактите:
- имаме постановен съдебен акт на български съд !  
- този съдебен акт е постановен съобразно действащото българско законодателство ! 
- съдът на пише законите, той ги прилага така както са излезли от ковачницата на закони – Народното събрание ! 
- харесва ли ни или не осъдения за убийство има право според законите да поиска предсрочно освобождаване, и го прави както доста други осъдени ! 
Кое е извратеното  в случая ?
- представители на политическата парламентарна утайка, голяма част от която консумира и изпълнителната власт пламенно да се възмущава на създадената и приета от нея законова рамка даваща възможност на убийци да излизат предсрочно от затворите.  
- дръжките на микрофони маскирани като журналисти, които някакси предизборно отразяват лицемерието на политическата утайка без да им задават въпроси, за тяхната вина в създалата се ситуация. 
Не видяхме същия плам и жар сред политиците, когато видния ГЕРБер Ивайло Московски при неизяснени обстоятелство стана убиец на собствения си син. Спомнями си гимнастиките на прокуратурата която „успешно” го оневини на неясно каква законово основа. В този показателен случай нямаше вълна от възмущения на политическата утайка искания за оставки на прокурори и тяхното публично заклеймяване , сезиране на Висшия съдебен съвет и други активни мероприятия.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бай Ганьо, Бай Ганьо Суджука

Владислав Горанов блести с експертна логика, а Владимир Владимиров с истина